VOORSTELLING

Seniorenwerking ABVV West-Vlaanderen

De Brug is de (brug) gepensioneerdenwerking van het ABVV. Tevens is De Brug een afdeling van de Culturele Centrale. In Vlaanderen zijn er in elke regio een aantal afdelingen van De Brug opgericht. Maar dat aantal willen we opkrikken.

Waarom ?
En waarom niet! De ABVV gepensioneerden zijn een krachtige groep van ervaren militanten, die zeker niet zijn ďafgeschrevenĒ omdat ze met (brug)pensioen zijn. Ze hebben ideeŽn, mogelijkheden en veel ervaring.
Deze mensen zijn mobiliseerbaar, en hebben recht op informatie. De Brug wil een kanaal zijn waarlangs de contacten met deze jonge senioren gelegd wordt.
Daarnaast beschikt deze groep over veel vrije tijd, en die vrije tijd wil De Brug op een zinvolle manier invullen. Een kleine greep uit ons voorbije aanbod :
- Voordracht of infonamiddag rond een actueel thema: Zorgverzekering, onderhoudsplicht, pensioenen, politie-hervorming, de euro, het internet
- Bedrijfsbezoeken: Rodenbach, Bekaert, Zeehaven, Roularta, LVD, Vandewiele, Bockor
- Daguitstappen: Brussel, Poperinge, Brugge, Gent, Antwerpen
- Varia: Museumbezoek, koffienamiddag, volksspelnamiddagÖ

Gezocht: militanten
We zijn steeds op zoek naar nieuwe krachten. Om onze bestaande afdelingen te versterken of om nieuwe afdelingen uit de grond te stampen
Uiteraard sta je er niet alleen voor. Het ABVV zorgt voor ondersteuning. Zowel inhoudelijk, organisatorisch als logistiek. Je kan steeds rekenen op een medewerker van de Culturele Centrale tijdens de vergaderingen. Hij of zij legt de nodige contacten met sprekers, bedrijven, instellingenÖ Je krijgt affiches en strooibriefjes om de activiteiten aan te kondigen en we zorgen voor een kleine financiŽle toelage zodat je wat werkruimte hebt.